Šiesti muži sa pokúsili ukradnúť časť medenej strechy na kaplnke

14.06.2010 Levoča

Spišské Podhradie 14. júna (TASR) – V noci z nedele nadnes sa policajtom z Obvodného oddelenia v Spišskom Podhradí podarilo prichytiť partiu zlodejov, ktorá rozkrádala medenú strechu na kaplnke sv. Jána Nepomuckého v ...
Tá je podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdalény Fečovej zapísaná v ústrednom zozname kultúrnych pamiatok ako národná kultúrna pamiatka a je chránená. Muži pomocou provizórneho rebríka vyliezli na strechu kaplnky a sekerami a kladivom strhávali medený plech. Ten hádzali na zem, kde ho ohýnali a krčili, aby ho mohli ľahšie z miesta odniesť. Fečová ďalej uviedla, že strhli a ukradli približne 20 metrov štvorcových plechu. Rímskokatolíckej cirkvi tak vznikla krádežou a poškodením strechy škoda približne 5000 eur.
Šiestich mužov od 15 do 49 rokov policajti zadržali a predviedli na policajné oddelenie do Spišského Podhradia. Popradský vyšetrovateľ ich už obvinil zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva, pričom im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.
 

Vyberte región